Deteksjonsprinsipp og forholdsregler for toxoplasma gondii deteksjonssett for hunder og katter

- 2024-01-08-

Toxoplasmose hos hunder og katter er en zoonotisk parasittsykdom forårsaket av toksoplasmose. De viktigste manifestasjonene er feber, anoreksi, depresjon, oppkast, diaré, avføring blandet med blod, væske, hoste, sekret fra øyne og nese, dyspné, blek synslimhinne; Noen har iritt og til og med blindhet. Toxoplasma gondii formerer seg seksuelt og kjønnsceller i kattens tarm, utvikler seg til en eggsekk og skilles ut i avføringen. Under egnede forhold utvikler den seg til smittsomme sporogene oocyster etter sporulering. Etter å ha blitt svelget av friske hunder og katter, rømmer oocyster i tarmen, kommer inn i kroppens vev med blodsirkulasjonen, invaderer celler og deler seg raskt og formerer seg, og åpner seg til intracellulære pseudocyster, og forårsaker kliniske symptomer.

Dette settet bruker dobbel antistoff sandwich-immunokromatografi. Hvis prøven inneholder nok Toxoplasma-antistoffer, vil antistoffene binde seg til Toxoplasma-antigenet belagt med kolloidalt gull på gulletiketten, og danne et antigen-antistoffkompleks. Når dette komplekset migrerer oppover til deteksjonsområdet (T-linje) med kapillæreffekten, binder det seg til et annet antigen for å danne et "antigen-antistoff-antigen"-kompleks og agglutinerer gradvis til en synlig deteksjonslinje (T-linje), og overflødig kolloidalt gullantigen fortsetter å migrere til kvalitetskontrollområdet (C-linje) for å bli fanget opp av monoklonalt antistoff og danne en synlig C-linje. Testresultatene vises på C- og T-linjene. Det røde båndet som vises av kvalitetskontrolllinjen (C-linjen) er standarden for å avgjøre om den kromatografiske prosessen er normal, og fungerer også som den interne kontrollstandarden for produktet.

Toxoplasma antistoff (TOXO Ab) Test Kit fra babio kan raskt og kvalitativt oppdage toksoplasma-antistoffer i hunde- eller katteserum for screening og hjelpediagnose av toksoplasmainfeksjon.

Dette produktet er engangsbruk, ikke gjenbruk. Testresultater for dette produktet er kun til informasjonsformål og skal ikke brukes som det eneste grunnlaget for diagnose og behandling, og bør gjøres av en lege etter å ha evaluert all klinisk og laboratoriebevis.